De voordelen van een gietvloer op de kinderkamer

Er komt veel kijken bij het opbouwen en inrichten van een kinderkamer. Je wilt immers het beste voor je kind, maar de veiligheid is daarbij het allerbelangrijkste. Daarom wordt er veel tijd besteed aan het maken van een kinderkamer. Heb je al eens gekeken naar de mogelijkheden die een gietvloer in de kinderkamer biedt? Er zijn namelijk duidelijke voordelen die dit dé keuze maken voor verschillende scholen en kinderdagverblijven!

Duurzaam en makkelijk schoon te maken

Kinderen slapen niet alleen op de kinderkamer. Het is ook de plek waar ze huiswerk gaan maken later, waar ze gaan spelen en waar ze hun eigen plekje hebben. Dat betekent dat er veel gekropen, gelopen en geschoven wordt op de vloer. Lang niet alle vloeren zijn daar geschikt voor. Een gietvloer wel: er zijn geen naden dus geen risico op verwonding. Daarnaast gaat een gietvloer bijzonder lang mee en zijn er niet snel sporen van slijtage op de vloer te vinden. Een bijkomend voordeel is dat de vloer erg makkelijk schoon te maken is. Handig wanneer er melk geknoeid is of je kind met modderschoenen naar de kamer gegaan is.

Veiligheid voorop

Een gietvloer heeft daarnaast nog een voordeel dat vaak gemist wordt. Gietvloeren hebben in tegenstelling tot veel andere vloeren een brandvertragende werking. Een gietvloer is daarnaast vochtbestendig waardoor het geen ramp is wanneer er vloeistoffen over de vloer geknoeid worden. Het zorgt niet voor vochtschade in de vloer en betekent al helemaal niet dat de complete vloer vervangen moet worden.

Gemakkelijk aan te leggen, ook met verwarming

Het aanleggen van een gietvloer in een kinderkamer is een klus die snel klaar is. Wanneer je helemaal voor gemak wilt gaan, dan kun je zelfs kiezen voor vloerverwarming onder de gietvloer. Kies je hier niet voor, dan heeft de vloer nog steeds voordelen met betrekking tot de temperatuur. In de zomer voelt de vloer namelijk koel aan, terwijl de vloer in de winter juist gemakkelijk de warmte overneemt zodat deze warmer aanvoelt. Van Hollandse Bodem is een van de beste partijen in gietvloeren. Zij kunnen je adviseren én hebben een eindeloos aanbod variërend in alle kleuren en tinten. Met een gietvloer maak je de kinderkamer pas echt uniek en af.