Metalen plaatjes voor op de kinderkamer laten graveren

Op het moment dat je ontdekt dat je in verwachting bent komt er van alles op je af. De komende tijd wordt een periode van veranderingen. Een van die dingen is dat je een mooi kamertje voor je baby gaat maken. Wat is er nu leuker dan een mooi persoonlijk plekje voor je kleintje? Zo kun je bijvoorbeeld meubels opknappen en voorzien van mooie gegraveerde metalen plaatjes.

Waar moet je beginnen?

Als je op internet gaat zoeken naar ideeën voor de babykamer dan kom je van alles tegen. Toch is het best moeilijk om dé kamer te vinden die bij je past. Het geheim van de unieke babykamer is het zelf maken van de meubels, zo krijg je niet alleen een originele kamer, maar het is ook nog eens leuk om te doen.

Manieren om meubels te maken

Houten meubels kun je gemakkelijk schuren en schilderen in de kleur die bij je andere spullen past. Het is zelfs mogelijk om te schilderen zonder eerst te schuren kies dan voor kalkverf. Hiermee krijg je een speels effect op je meubels. Voor de juiste afwerking is het wel nodig om je meubels in te smeren met een speciale was, zodat de verf stootvast is.

Met een mooie kleur verf heb je die oude antieke kast zo weer helemaal hip. Het kan ook juist leuk zijn om niet alles te schilderen, maar juist de lades in de oorspronkelijke kleur te laten.

Je kunt ook een oude schommelstoel via de kringloopwinkel kopen of tweedehands op de kop tikken. Het houten stel kun je wit schilderen. Als je het zitgedeelte met een nietpistool gemakkelijk voorzien van een nieuw stofje.

Metalen plaatjes maken de babykamer persoonlijk

Met een set metalen plaatjes of metalen labels maak je het meubel echt persoonlijk. Je kunt deze kan deze metalen labels in verschillende soorten en maten bestellen of kopen bij een speciaal winkel. Maar misschien is het nog leuker om de naam van je kleintje in het label te laten graveren.

Kinderkamer

Alles met liefde is goed

Hoe jij de babykamer ook zal maken, of je nu alles koopt, je de meubels opknapt of je alles zelf maakt. Omdat jij er liefde in stopt, zal het uiteindelijk een mooi eigen plekje voor jouw liefje!