Levensboom Martin

Bij het woord levensboom denken we misschien aan een oude, krachtige boom uit historische of mythische verhalen. Zo ook de levensboom Martin, die een van de vele soorten levensbomen is. De benaming levensboom slaat op het altijd groene blad van de plantensoorten. Een levensboom zal namelijk nooit zijn blad verliezen, zoals dat bij andere loofsoorten wel gebeurt. De levensboom Martin is ook wel bekend als de ‘Thuja’ en is vandaag de dag erg populair om als haag te gebruiken voor de afscheiding van een tuin, park of erf. Benieuwd naar de eigenschappen van deze ‘favoriet van velen’? In ons nieuwe blog duiken we hier dieper op in.

Levensboom Martin planten

De levensboom Martin vraagt kun je prima zelf aanplanten als een haag of heg. Ze zijn ideaal om als heg te dienen omdat ze snelgroeiend zijn. De plant vraagt eigenlijk vrij weinig aandacht. Het enige waar je op moet letten bij het aanplanten van de levensboom Martin is dat hij niet blootgesteld wordt aan extreme hitte en ook dat er uitgekeken wordt met water. Bij natte voeten kan er namelijk rot of schimmels in de wortels van de plant ontstaan. Als je een haag wilt van de levensboom Martin, duurt het ongeveer twee jaar voordat je een haag hebt die 1 meter hoog is.

Eigenschappen van de levensboom Martin

De levensboom Martin is dus goed bestand tegen een stootje en kan redelijk veel verdragen. Net als bij coniferen heeft de levensboom Martin geen ‘echte’ bladeren. Het ‘blad’ bestaat namelijk uit een legio aan kleine naalden die samen één geheel vormen. Een andere eigenschap van de boom zijn de kleine zaden die zich in de oksel van het blad bevinden. Niet alleen is de levensboom Martin als haag te vinden, je kunt hem prima los ergens planten. De levensboom Martin behoeft hiervoor geen andere behandeling dan wanneer het een heg is van deze plantensoort.

Een leven lang plezier

Met de levensboom Martin in je tuin heb je een boom die jaren mee kan gaan en zijn naam eer aan doet. Let trouwens bij het snoeien wel op één ding: je kunt hem niet te ver terugsnoeien. Anders ontstaat er onherstelbare schade aan de takken en stam van de plant. Gelukkig groeit hij goed op alle grondsoorten, mits niet te vochtig. Benieuwd of deze plant iets is voor jou in de tuin? Raadpleeg bij twijfel altijd een expert. Zij kunnen jou nog veel meer vertellen over deze ‘evergreen’ in de haag- en hegwereld.

Bron: Homewishez