Je trap veilig houden met antislip trap tape

Als je betegelde of houten trappen in je huis hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk zijn. Hoewel regelmatig schoonmaken en polijsten van het oppervlak van je trap een goed begin is, kan een extra beschermingslaag worden bereikt met antislip traptape. Lees verder om te ontdekken waarom antislip traptape zo’n goede investering is en hoe je het in je eigen huis kunt gebruiken

Waarom anti-slip traptape gebruiken?

Antislip traptape helpt uitglijden en vallen op trappen te voorkomen, waardoor ze veel veiliger worden voor iedereen die ze gebruikt. De tape heeft een rubberen oppervlak dat voor meer tractie zorgt, waardoor de trap minder glad wordt, zelfs als hij nat of ijzig is. Dit betekent dat, ongeacht het weer, iedereen die de trap gebruikt extra gemoedsrust heeft in de wetenschap dat er een extra veiligheidslaag is tussen hen en hun mogelijke val

Antislip trapband aanbrengen

Voordat je de antislip trap tape aanbrengt, moet je eerst zorgen dat je trap schoon en droog is. Meet elke trede zorgvuldig op, zodat je voldoende rol koopt om elke trede goed te bedekken. Als je de benodigde hoeveelheid rollen hebt aangeschaft, rol je ze allemaal af op elke trede en knip je ze zo nodig op maat. Druk tenslotte stevig aan zodat ze goed hechten en wacht minstens 24 uur voordat je erop gaat lopen. Meer is er niet nodig!

Je kunt verschillende kleuren en soorten antislip traptape vinden, afhankelijk van het materiaal waarvan je treden zijn gemaakt – hout of tegels – dus zorg ervoor dat je de juiste koopt voor je behoeften. Het is ook het overwegen waard om voorgesneden strips te kopen voor het geval het afmeten van elke trede zelf een te ontmoedigende taak lijkt!

Uitgelicht: https://www.antisliprubbertape.com/antislip-trap/antislip-trap-strip-zwart/

Conclusie: 
Antislip traptape is een goedkope manier om je trap veiliger te maken voor iedereen in je huis – van peuters die voor het eerst leren traplopen tot oudere familieleden die daar zonder tape meer moeite mee hebben. Voor het installeren van dit soort veiligheidsmaatregelen is ook geen professionele hulp nodig; iedereen kan het doen door deze eenvoudige instructies te volgen! Wacht dus niet langer – investeer vandaag nog in anti-slip traptape en houd jezelf en je omgeving veilig!