Internationaal verhuizen met een baby waar moet je opletten? (MS)

Een internationaal verhuizen, daar komt veel bij kijken. Het is een spannende en drukke tijd. Je moet inpakken, een verhuisbedrijf regelen en je wilt de verhuizing natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Daar komt nu bij dat je als gezin gaat verhuizen, met een pasgeboren baby. Dat is waarschijnlijk helemaal nieuw voor je, en kan extra zorgen geven. Om je goed voor te bereiden, lees je hier hoe je de verhuizing zo kunt aanpakken, zodat het voor jullie als kersvers gezinnetje, een geslaagde verhuizing wordt.

Een goede voorbereiding geeft rust

Om de zorg voor je baby, en de voorbereidingen in goede banen te leiden, is het handig om alvast ruim van tevoren te starten. Maak bijvoorbeeld een checklist, speciaal voor de verhuizing. Dat geeft rust, voor zowel jezelf als je baby. Hoe jong ze ook zijn, je kleintje merkt veranderingen erg goed op. Ben jij gestrest? Dan raakt je baby dat ook. Het is dan ook helemaal niet erg, om in deze periode wat vaker een oppas in te schakelen. Zo krijgt je kindje genoeg aandacht en houd je meer qualitytime over voor je baby en je gezin.

De babyspullen verhuizen

Bij een internationale verhuizing, gaat een groot deel van de inboedel meestal mee met een zeecontainer. Dit is een voordelige optie, maar het kan ook wel eventjes duren tot je spullen arriveren. Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar Amerika, dan is de afstand die het schip, met jouw inboedel aan boord, korter onderweg dan wanneer het schip naar bijvoorbeeld Chili moet varen. Evengoed, is het natuurlijk wel een erg fijn idee, om bij aankomst in het nieuwe huis, de babykamer meteen te kunnen inrichten. Je kunt er dan voor kiezen om dit deel van je inboedel per vliegtuig te transporteren. Wat de beste opties en keuzes zijn, kun je bespreken met het internationale verhuisbedrijf.

Babykamer

Een vertrouwde omgeving creëren voor je baby

Baby’s herkennen de verschillen in geluid, licht en geur. Om je baby een veilig gevoel te geven in de nieuwe babykamer, kun je deze ruimte zo identiek mogelijk inrichten als de oude babykamer. Denk daarbij aan de meubels, de posters, de gordijnen en de verf op de muren. Zo kun je de kleine helpen om te wennen aan de nieuwe omgeving. Vergeet ook niet om extra potjes babyvoeding, speeltjes, knuffeltjes, luiers en de Maxi-Cosi, steeds binnen handbereik te hebben, want een blije baby in jullie mooie nieuwe huis dat is tenslotte het doel.