Een robuuste eiken vloer straalt warmte uit.

Eikenhouten vloerdelen zijn een van de beste beschikbare opties om als vloer te hebben in huis. De vloer is eenvoudig te leggen en te onderhouden. Mensen negeren de pluspunten die zulke vloeren te bieden hebben tegenover de nadelen. Er wordt dikwijls de indruk gewekt dat houten vloeren bepaalde beperkingen zouden hebben. Zo zouden ze niet makkelijk te onderhouden zijn. En wordt er lukraak aangenomen dat houten vloeren krassen.

Dat er geen natte mop op deze vloer gebruikt mag worden, omdat vocht de vloer zou kunnen bederven. Sommige hardhouten vloeren vereisen ook regelmatig polijsten, wat toch wat onderhoudskosten met zich meebrengt. Dit soort problemen zijn verleden tijd en houdt alleen nog, maar verband met traditionele houten vloeren. Bij de moderne robuuste eiken vloer zijn praktisch al deze problemen opgelost. Eik is een buitengewone hardhoutsoort en vloeren van eiken gaat gewoon lang mee.

Eiken vloeren zijn houten vloeren van goede kwaliteit.

Door de deugdelijkheid te waarborgen, zorg je er voor dat je vloer tientallen jaren meegaat. Niet alleen zijn robuuste eiken vloeren stevig, ze geven woningen ook een tijdloos accent en warmte zonder opsmuk. Dit is een van de redenen waarom kopers makkelijk overstag gaan bij de aankoop van een huis die ingericht is met een hardhouten vloer. In vergelijking met gewone vloerbedekking, die dagelijks gestofzuigd en regelmatig behandeld met een speciaal reinigingsmiddel moet worden, hebben eiken vloeren weinig onderhoud nodig. Dit komt doordat eiken vloeren al zijn behandeld om schade en vlekken te weerstaan.

Sommige zijn zelf gelamineerd waardoor ze nog mooier lijken. Af en toe vegen of stofzuigen is voldoende om deze vloeren er weer als nieuw uit te laten zien. Mocht de vloer een kras oplopen door bijvoorbeeld het verplaatsen van een zware kast, even een schuurpapiertje met een fijn korreltje eroverheen, om het te polijsten dat is nog altijd vele malen goedkoper dan het repareren van een beschadigd tapijt. Is de schade te erg dan is het vervangen van een vloerdeel een betere optie dan een hele vloer vervangen.

Een robuuste eiken vloer is hygiënisch.

Waar huismijt en andere kriebelende ongewenste beestjes gemakkelijk in tapijten kunnen leven, zal dit zeker niet het geval zijn bij eikenhouten vloeren. De combinatie van allerlei allergenen die zich in het tapijt ophopen, kan veel overlast veroorzaken voor diegene die er allergisch voor zijn. Bij het hebben van een eiken vloer zijn dit soort problemen uit den boze. Ook vangen deze vloeren geen onaangename geuren op, dus heb je een huisdier die per ongeluk zijn behoefte thuis bij je op de vloer heeft gedaan, dan is het gewoon een kwestie van opruimen zonder last te hebben van geurabsorptie in de houtenvloer.

Eiken vloeren zijn elementair sterk.

Dit verwijst naar de kracht van dit soort vloeren om schokken en belasting te weerstaan ‒ wat aangeeft dat ze niet makkelijk vatbaar zijn voor breken, los komen of splijten. Eikenhout is een natuurlijke sterke houtsoort, dankzij de homogene dichtheid ervan. Wanneer de vloer correct gelegen is zorgt deze voor een goede akoestiek in huis, doordat het hout geen trillingen kan veroorzaken.

Enkele eiken houtsoorten, vooral witte eik, hebben ook nog de eigenschap goed bestand te zijn tegen vocht, schimmels en insecten, hierdoor weerstaat het de meest vernietigende elementen die vloeren schade kunnen berokkenen. Een robuuste eiken vloer verbeterd van kwaliteit in de loop van de jaren. De kleur van het hout wordt steeds rijker. Zie het als een oude wijn die steeds beter en beter wordt!

Bron: www.trendvloeren.nl