Een interview over… oorbellen!

Welk soort oorbellen kies jij als je in de winkel staat? Waarom kies je voor die soort? Deze vragen en een paar anderen vroegen we aan twee vriendinnen die het geweldig vinden samen te shoppen, en dan vooral in accessoire winkeltjes.

Wil je wat leuke tips voor jezelf? Volg ons interview even mee.

Goeiemiddag meisjes, kunnen jullie jezelf even voorstellen in het kort?

Jolien: Mijn naam is Jolien en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in mijn laatste jaar schoonheidsverzorging.

Ilianca: Hallo, ik ben Ilianca en ik ben ook 18 jaar en studeer copywriting.

Jullie houden allebei wel van sieraden. Maar als we het nu specifiek over oorbellen hebben, hoeveel paar oorbellen heb je thuis ongeveer?

Ilianca: Een twintigtal paar, denk ik.

Jolien: Voor mij ook ongeveer 20, maar ik heb meer steek-oorbelletjes dan hangers.

Als je in een winkel staat, ga je dan eerder voor de goedkopere oorbellen? Of een duurder merk oorbellen? En waarom?

Ilianca: Ik ga voor goedkopere oorbellen omdat ik er meer kan kopen maar ik heb er ook wel een paar duurdere thuis omdat ik weleens een cadeautje krijg van familie of vrienden.

Jolien: Bij mij hangt het er vanaf. Als ik ze echt mooi vind, durf ik wel eens een echt merk oorbellen kopen. Maar niet als ze te duur zijn.

Shoptips van de dames…

Shoptip I: Parel oorbellen staan overal goed bij, en hier kun je ze online kopen

Shoptip II: Oorbellen met ringetjes / ringen zijn de favoriet van Jolien

Shoptip III: Knopjes oorbellen draagt Ilianca vrijwel iedere week

Welk soort oorbellen, en dan heb ik het vooral over vorm, kleur en grootte, draag je liefst? Waarom kies je voor die oorbellen?

Ilianca: Qua kleur heb ik het liefst koperkleurige of gouden oorbellen omdat die bij mijn lichte huidskleur passen. En ik houd wel van hangers die iets groter zijn omdat ik die gewoon mooier vind.

Jolien: Ik draag liefst zilverkleurige oorbellen of donkere kleuren, vooral zwart dan. En ik houd echt van steek oorbellen omdat ik 5 gaatjes heb, 3 gaatjes in mijn linker oor en 2 in mijn rechteroor. Ik vind het mooier als ik een paar kleine oorbelletjes draag, anders val ik teveel op.

Denk je dat mensen graag een boodschap doorgeven met hun accessoires? Wat probeer jij eigenlijk te bereiken met de oorbellen die jullie dragen? Heb je daar al eens over nagedacht?

Jolien: Bij mij zit er niet echt een betekenis achter. Ik draag gewoon graag donker en niet opvallende oorbellen. Maar als ik op vakantie ga dan koop ik graag een paar oorbellen van die plaats, omdat dat een emotionele herinnering is. Als ik dan ergens mijn handen was en in de spiegel die oorbellen zie, dan denk ik terug aan die reis.

Ilianca: De oorbellen die ik draag, hangen meestal af van waar ik naartoe ga. Als ik een sollicitatie heb ga ik eerder chiquere oorbellen dragen terwijl als ik met vrienden wegga, dat ik dan wel eens grotere en opvallendere statement oorbellen durf dragen. Of soms zijn er oorbellen die een bepaalde waarde hebben en dan draag ik die veel meer dan anderen.

Dankje meisjes om deel te nemen aan dit interview. Geniet van jullie dagje nog.

Lieve lezertjes, wat mij het meeste opvalt na dit korte interview is dat smaken totaal verschillen. Sommigen houden van kleine oorbellen, andere van grote. De ene heeft maar twee gaatjes, andere meerdere.

Wat ik hier persoonlijk van geleerd heb?

Zolang je je maar goed voelt met de oorbellen die je draagt, maakt het niet uit welke oorbellen we dragen. Oorbellen die super duur zijn maar geen emotionele waarde hebben, kunnen voor jou veel minder speciaal voelen dan wanneer je oorbellen draagt die je misschien van je beste vriend of mama hebt gekregen. Voel je dus niet verplicht de laatste trends te volgen, maar draag oorbellen die jij mooi vind en die voor jou iets betekenen.