Dek risico’s in en om het huis af met een woonverzekering

Risico’s in het leven wil je natuurlijk zoveel mogelijk afdekken en veel mensen hebben dan ook de overtuiging dat het een goed idee is om je te verzekeren voor zaken die een waarde hebben die hoger ligt dan een bedrag dat je dagelijks in je portemonnee hebt zitten. Ons huis is hier een goed voorbeeld van. Wanneer je een huiseigenaar bent dan investeer je veel geld in je huis en wil je dat eventuele risico’s financieel afgedekt zijn. Dit geldt voor de stenen van het huis, maar ook voor de spullen in en om het huis. Een woonverzekering biedt hierbij de oplossing en bestaat uit twee onderdelen, namelijk de opstalverzekering en de inboedelverzekering.

Tip: Opstalverzekering via Overstappen.nl

Een inboedelverzekering is er om je te verzekeren tegen inbraak en ongelukjes in huis

Een woonverzekering is niet alleen interessant voor huiseigenaren, maar ook een verstandige keuze voor mensen die een woning of appartement huren. We hebben steeds duurdere spullen in ons bezit, zoals bijvoorbeeld laptops, telefoons en camera’s. Hoe je ook wendt of keert, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Het kan altijd gebeuren dat je onverhoopt een kop koffie over je laptop heen stoot, waardoor je een nieuwe laptop nodig hebt of dat je het slachtoffer bent van een inbraak waarbij je telefoon en je televisie gestolen wordt. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je hier in deze gevallen financieel voor gecompenseerd wordt. De inboedel verzekering richt zich op de dekking van spullen in en om het huis die niet aan het huis zelf vast zitten en meegenomen kunnen worden.

Uitgelicht: Inboedelverzekering via Overstappen.nl

De opstalverzekering verzekerd de stenen van het huis

Naast voor de spullen in huis, heb je natuurlijk ook nog altijd het huis zelf dat beschadigd kan raken. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan zaken als een brand in huis of lekkage. Gelukkig zijn de risico’s hier niet heel hoog, maar geldt ook hier dat een ongeluk altijd kan gebeuren.

verzekering opstal huis

De opstalverzekering is de oplossing die ervoor zorgt dat deze risico’s financieel afgedekt en verzekerd zijn. De kans dat je slachtoffer wordt van een woningbrand mag dan in theorie zeer klein zijn, wanneer dit gebeurt is de schade vaak niet te overzien en lopen de kosten gigantisch hoog op. Het is dan ook niet voor niets dat hypotheekverstrekkers het verplicht stellen voor huiseigenaren om een opstalverzekering af te sluiten.